Tips voor afsluiten van verzekering opstal

Verzekeringstips voor huiseigenaren voor beginnende kopers

Voor een beginnende huizenkoper is niets belangrijker dan het goed beschermen van een nieuwe investering, en dat betekent het kopen van een verzekering voor een huiseigenaar. Als agent van de koper kunt u helpen inzicht te krijgen in het belang van een passende verzekeringsdekking.

Hier zijn slechts enkele tips om te delen met nieuwe kopers:

1.  Factor in woningverzekering

Bij het berekenen van maandelijkse hypotheekbetalingen is het belangrijk om rekening te houden met een opstalverzekering. Net zoals onroerendgoedbelasting waarschijnlijk zal worden betaald uit een escrow-account, zullen verzekeringspremies dat ook zijn.

2. Zoek vroeg een verzekeraar

Het vroegtijdig vinden van een verzekeraar kan gemoedsrust bieden aan de huizenkoper. Moedig uw klant aan om rond te kijken voor een beleid dat het beste bij zijn of haar behoeften past. Een verzekeringsmaatschappij die met meerdere providers werkt, kan een huizenkoper helpen bij het vergelijken van polissen en het selecteren van de verzekeringsdekking zoals beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bezoek www.aansprakelijkheidsverzekering.com voor meer informatie.

Zie het als een one-stop-vergelijking. Hoe meer providers een bedrijf samenwerkt, hoe groter de kans dat uw klant met een beleid komt dat is afgestemd op zijn of haar specifieke behoeften.

3. Bepaal uw prioriteit

Uw klant moet nadenken over wat het belangrijkste is bij een verzekeringsmaatschappij. Is het prijs, service of dekking? Dit kan uw cliënt helpen bij het maken van verzekeringskeuzes.

4. Houd bij het kopen rekening met uw toekomstige verzekeringsbehoeften

Eigenschapskenmerken kunnen het type dekking bepalen dat uw klant nodig heeft. Overweeg de specifieke aspecten van het nieuwe huis. Heeft het een zwembad? Een trampoline? Hoe zit het met een beveiligingssysteem?

Als een woning in een uiterwaard ligt, heeft een huiseigenaar een apart beleid nodig om het overstromingsrisico te dekken. Zelfs het bezit van bepaalde soorten hondenrassen kan van invloed zijn op de verzekeringsbehoeften.